Reise til Spania

Spania-ferie? Dette må du være forberedt på

Koronapass, innreiseskjema, vaksiner og koronaregler. Hvordan er det å reise til Spania i sommer - og hva er det du må vite om situasjonen på feriestedene?

FERIE I SPANIA: Planlegger du for sommeren 2022 i Spania? Da er det noen praktiske ting du bør være forberedt på for at ferien skal gå glatt. Foto: NTB/Shutterstock
FERIE I SPANIA: Planlegger du for sommeren 2022 i Spania? Da er det noen praktiske ting du bør være forberedt på for at ferien skal gå glatt. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I begynnelsen av april hadde 1 av 3 hadde allerede planlagt for en utenlandsreise i sommer - mens mange fortsatt var usikre, både på grunn av krigen i Ukraina og på grunn av koronapandemien.

Når det nå nærmer seg sommer og ferie, rapporterer reiseselskapene om reisefeber - og reiselivsforsker Veronica Blumenthal tror de fleste vil søke til trygge reisemål sør i Europa som Spania, Italia og Hellas.

Spania har alltid utmerket seg som en feriefavoritt for nordmenn og har alltid vært førstevalget for mange.

Men hvordan er det egentlig å reise til Spania nå? Hva kreves av koronavaksiner og -pass? Er det fremdeles koronaregler på reisemålene? Og hva gjelder for reiseforsikringen nå?

Vi har snakket med turistkontoret ved Spanias ambassade og med reiseforsikringsselskapet Europeiske, for å gi svar på det mange lurer på om reise til Spania i sommer.

Innreise til Spania nå

Den første gode nyheten er at du ikke lenger trenger innreiseskjema:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.