Norgesferie

Sørlandets ti beste sommeropp­levelser

Noe for enhver smak, og garantert en ny opplevelse eller to!

Øya Hidra byr på et lite stykke Norge med fjell og fjord. Foto: Kjersti Vangerud
Øya Hidra byr på et lite stykke Norge med fjell og fjord. Foto: Kjersti Vangerud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

1. Øyidyll

Hidra. Med sine flotte fjell, skoger, svaberg og holmer, er det som om Hidra like sør for Flekkefjord har fått det beste av både Vestlandets og Sørlandets natur. De lange kysttradisjonene gjenspeiles i den maritime stemningen man finner her; Hidra har alltid vært hjem for fiskere, og er det fortsatt. Rasvåg og Kirkehavn er to største havnene, og sistnevnte regnes fremdeles for å være en av de mest spektakulære naturhavnene langs den værharde norskekysten.

Mer info: Slå opp telt på Hidra Camping, eller lei kystledbu gjennom Lister booking eller Hidra.no

2. Roadtrip fra Risør

Få steder i Norge er bedre egnet for bilferie en kysten nord for Risør. Risør er jo selve trebåtbyen, med skinnende treverk liggende ripe mot ripe langs brygga. Derfra fører en smal, svingete fylkesvei til Tvedestrand, kjent for sine mange antikvariater og bokhandlere. På veien dit er det verdt å dra på en utflukt med båt fra Gjeving til uthavna Lyngør – en sommerperle på fire øyer. Tilbake på veien er det på sin plass med litt urbant påfyll i Arendal. Sykkeltur i Grimstad er et aktiv avbrekk. Til slutt venter Kristiansand med yrende byliv og egen strand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.