Blomster til morsdag?

«Sommerhytta»-Tonjes smarte tulipantips

Hold blomstene langt unna fruktskåla - og se de smarte rådene om hvordan du kan fikse slappe tulipaner.

TULIPANER TIL MORSDAG? «Sommerhyttas» egen planteekspert Tonje Bergh gir oss sine beste tulipantips. Potetmel er ikke et av dem ... Foto: Tonje Bergh/Plantmania
TULIPANER TIL MORSDAG? «Sommerhyttas» egen planteekspert Tonje Bergh gir oss sine beste tulipantips. Potetmel er ikke et av dem ... Foto: Tonje Bergh/Plantmania Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Søndag 13. februar er det morsdag og mandag 14. februar er det Valentinsdagen - noe som for mange forbindes med blomster og kanskje spesielt tulipaner.

Men hvordan tar du vare på tulipanene dine? Sverger du kanskje til kjerringrådet om potetmel i vasen? Og hvordan finner du den beste buketten i matbutikken eller hos blomsterhandleren?

Tonje Bergh, som du kanskje kjenner igjen som planterådgiver på TV-serien Sommerhytta, gir oss sine aller beste tulipantips.

Slik finner du den fineste buketten

Ingenting er så kjedelig som å komme hjem fra butikken og oppdage at du kanskje ikke fikk med deg den beste buketten med blomster. For orker du egentlig å gå tilbake og klage, om blomstene henger med hodet nesten momentant?

De fleste tulipanene vi kjøper i Norge er også produsert i Norge, forteller Bergh. Dermed er det kort vei fra gartneriet og hjem til deg - og du bør i prinsippet være sikret friske og holdbare tulipaner som du kan glede deg over lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.