Snekring og verktøy

Smarte snekkerbenker for små verksteder

Liten plass er ingen hindring for deg som vil ha ditt eget verksted.

DOBBEL: Med denne benken fra KREG kan du koble sammen flere benker. Pris 2036 (gustavsenas.no) Foto: Produsenten
DOBBEL: Med denne benken fra KREG kan du koble sammen flere benker. Pris 2036 (gustavsenas.no) Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Slå sammen og rydde bort: sammenleggbare snekkerbenker er tingen når plassen er begrenset.

Vi har sett på noen lure løsninger, både de som kan kjøpes og de du kan snekre selv.

Tysk bøk

Benken fra Holzmann er et godt eksempel på at du kan få i både pose og sekk. En skikkelig høvelbenk som slås sammen inntil veggen.

SOLID: Benken fra Holzmann er en skikkelig høvelbenk som er enkel å slå sammen. Pris: 2990 (tretek.no) Foto: Produsenten
SOLID: Benken fra Holzmann er en skikkelig høvelbenk som er enkel å slå sammen. Pris: 2990 (tretek.no) Foto: Produsenten Vis mer

Selve bordflaten har to skrustikker, og benken ellers er utstyrt med hyller og skuffer. Benken er laget i Tysk bøk.

Les også: Fem grunner til at drillen tar kvelden

Kobles sammen

Arbeidsbordet fra Kreg er en variant av en type arbeidsbord som finnes i mange mer eller mindre solide varianter.

Fordelen med akkurat dette bordet er at flere bord kan kobles sammen slik at du får en lang benk når du har behov for det.

Les også: Bobil-tildekkingen du bør unngå

Trekkspillbenken

Trekkspillbenken som i sin tid ble vist i American Woodworker har blitt en klassiker for hobbysnekkere som vil bygge sin egen snekkerbenk.

Den tar minimalt med plass når den er slått sammen, og forvandles til et stort og praktisk arbeidsbord på et blunk. Elisha som driver bloggen Pneumatic Addict har laget sin egen versjon og viser fremgangsmåten i denne videoen:

Lag benk selv

Har du behov for noe som er skikkelig stødig, er en benk på bukker tingen.

I utgangspunktet gir de to bukkene en svært stødig konstruksjon, så blir den selvsagt mer stødig jo grovere dimensjoner du bruker.

36 x 98 konstruksjonsvirker er for eksempel et bra valg. Platen kan lages av en benkeplate, eller to sammenlimte 18 mm finerplater. Under platen lager du en ramme som skrus og limes til platen.

Når du strammer spennbåndene nederst på bukkene klemmes bordplaten fast, og gjør at du får et stødig og godt arbeidsbord.

Les også: Disse oppgavene bør du IKKE gjøre selv

STØDIG BENK DU LAGER SELV: Platen skrus til rammen. Spennbåndene nederst på bukkene gir skikkelig klem på rammen slik at den sitter godt fast. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen
STØDIG BENK DU LAGER SELV: Platen skrus til rammen. Spennbåndene nederst på bukkene gir skikkelig klem på rammen slik at den sitter godt fast. Illustrasjon: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Gå til Vi.no-forsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.