(Vi.no):
Gå til Vi.no-forsiden
Når du bygger og vedlikeholder en terrasse, er det noen enkle tiltak du kan gjøre for å gi den lang levetid. Det handler mye om å unngå langvarig fukt i treverket. Der det er fukt over lang tid blir det råte. Treverk er avhengig av å tørke opp skikkelig for å holde seg friskt i mange år.
Les mer: Slik får du start på gressklipperen etter vinteren
Denne siden opp
Det er en evig diskusjon om hvilken av sidene som skal ligge opp på terrassebordet.
- Når det gjelder impregnerte bord, er ikke svaret entydig, forklarer Ulrich Hundhausen. Han er seniorforsker ved Norsk Treteknisk Institutt. Yteveden, som etter impregnering er mer bestandig enn kjerneveden, har godt av å ligge ned. Grunnen er at det oftest oppstår råte mellom terrassebordet og bjelkelaget.
Les mer: Du trenger ikke putekasse
Legger du det slik, krummer bordet også riktig slik at vannet renner av. Unntaket er de bordene med margstråle i overflaten. De bør snus fordi margen ikke er holdbar, og det ofte oppstår sprekker rundt den.
Få vannet vekk fra skjøter
En skjøt er alltid en potensiell kilde til råte. Planlegg leggingen slik at du får færrest mulig av dem. Når du må du skjøte, så skru med en vinkel slik at bordene ikke sprekker opp.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.