Slik lykkes du med påskeblomstene

Ingenting er galt, men følger du disse rådene, kan du få mer glede av de tidlige løkblomstene.

MYE KOS: Hageblogger Anne Holter-Hovind mener hage også handler om mye glede og lite arbeid. Med enkle grep kan du nyte vårens blomster mest mulig. Foto: Moseplassen.no
MYE KOS: Hageblogger Anne Holter-Hovind mener hage også handler om mye glede og lite arbeid. Med enkle grep kan du nyte vårens blomster mest mulig. Foto: Moseplassen.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Akkurat nå bugner butikkene av løkblomster i potte, og få ting sier påske og vår som livlige påskeliljer og perleblomster. Anne Holter-Hovind står bak Moseplassen.no, en av Norges største hageblogger, og er opptatt av å formidle glede framfor regler når det kommer til hage og planter. Dermed vil hun ikke kategorisk si at noe er «feil» innen bruk og stell av løkblomster. Men hun konstaterer én ting:

– I utgangspunktet vanner folk for mye. Løkblomster lagrer næring i løken, og trenger ikke så mye vann, sier hun.

Lag «juksevår» innendørs

Løkblomstene er blant de aller første vårtegnene i hager og balkongkasser.

Helst trives de utendørs når det er 0–10 grader. De tåler kaldere netter enn det, men om det skulle komme lange kuldeperioder mens de blomstrer, kan det hende de vil henge litt med hodet.

– Potter med påskeliljer og perleblomster er ikke laget for å stå i en varm stue, og vil respondere deretter. Det betyr ikke nødvendigvis at det er galt å ha dem inne, mener Holter-Hovind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.