(Vi.no): Kunne du tenke deg å servere drikke med store, glassklare isbiter, er det grunn til å bruke litt tid på disse tipsene.
Les også: Derfor er det lurt å bore et ekstra hull i nøkkelen
Innfrysingen
Ifølge nettstedet alcademics.com vil vannet skyve luftbobler og urenheter foran seg når det fryser inn fra en side.
Vanlige isbiter er gjerne fulle av små luftbobler fordi vannet fryser inn fra alle sider av isbiten og fanger luftboblene i midten.
Vil du ha helt klare isbiter må du derfor gjøre noen enkle grep.
Les også: Smart snekkerbenk til aktive huseiere
Retningsstyrt
For å få vannet til å fryse i en bestemt retning, kan du fylle vann i en liten kjøleboks, eller lage en isolert form. Når den settes i fryseren, vil vannet fyse fra oversiden. Etter cirka et døgn har mesteparten av vannet frosset, men det vil være noen centimeter med vann i bunnen. Her vil luft og urenheter samle seg.
Les også: Jo da, du kan dra ut spikeren med drillen
Slik gjør du
Det er lurt å fylle vannet i en pose slik at du kan løfte ut isblokken og sjekke. Når de øverst fem centimeterne er frosset tar du den ut og deler opp i store biter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.