(Vi.no): Kunne du tenke deg å servere drikke med store, glassklare isbiter, er det grunn til å bruke litt tid på disse tipsene.
Les også: Derfor er det lurt å bore et ekstra hull i nøkkelen
Innfrysingen

Ifølge nettstedet alcademics.com vil vannet skyve luftbobler og urenheter foran seg når det fryser inn fra en side.
Vanlige isbiter er gjerne fulle av små luftbobler fordi vannet fryser inn fra alle sider av isbiten og fanger luftboblene i midten.
Vil du ha helt klare isbiter må du derfor gjøre noen enkle grep.
Les også: Smart snekkerbenk til aktive huseiere
Retningsstyrt


For å få vannet til å fryse i en bestemt retning, kan du fylle vann i en liten kjøleboks, eller lage en isolert form. Når den settes i fryseren, vil vannet fyse fra oversiden. Etter cirka et døgn har mesteparten av vannet frosset, men det vil være noen centimeter med vann i bunnen. Her vil luft og urenheter samle seg.
Les også: Jo da, du kan dra ut spikeren med drillen
Slik gjør du
Det er lurt å fylle vannet i en pose slik at du kan løfte ut isblokken og sjekke. Når de øverst fem centimeterne er frosset tar du den ut og deler opp i store biter.

Brødkniv og klubbe
Selve delingen gjør du med en brødkniv og en klubbe. Legg isen på et rent kjøkkenhåndkle så ligger den helt i ro. Skjær et riss, legg knivbladet i risset og bank forsiktig. Kniven kan også brukes for å fintrimme formen på isbitene.
Les også: Slik fikser du den trege skuffen
...

Veldig mange gjør denne tabben
Likte du artikkelen? Vi inviterer våre beste lesere til å følge Vi.no på Facebook og motta vårt nyhetsbrev én gang per uke.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.