Innlagt vann på hytta

Slik kan du få vann i springen på hytta

Her er tre alternativer for deg som ikke har innlagt vann på hytta.

PRAKTISK MED VANN PÅ HYTTA: Når vannet først er på plass, er det veldig kjekt å ha. Men det er mange hensyn å ta før du har en spring som renner. Foto: Scanpix
PRAKTISK MED VANN PÅ HYTTA: Når vannet først er på plass, er det veldig kjekt å ha. Men det er mange hensyn å ta før du har en spring som renner. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Mange av oss ønsker en viss standard på hytta: Vi vil gjerne ha vaskemaskin, dusj, oppvaskmaskin og badestamp. Dette krever mye vann. Er hytta av den eldre sorten, er det ikke sikkert den har innlagt vann, eller er koblet på det kommunale vannnettet.

Ønsker du likevel innlagt vann kan du ta en titt på disse tre alternativene.

Les også: Dette får du for å selge sølvtøyet ditt.

1) Grunnvann fra brønn

Et populært alternativ er å bore en brønn som kan gi grunnvann i springen. Dette gir stabil vanntilførsel.

- Borer du dypt nok vil vannet være stabilt tilgjengelig året rundt, forteller Bjørn Fetveit, som driver Fetveit Brønnboring.

Både han og Yngve Sæterstøl i Vestnorsk brønnboring mener man bør betale litt ekstra for å være på den sikre siden.

- Når folk har valgt det billigste kan de få problemer senere. Har de ikke boret dypt nok kan de gå tom for vann, forteller Sæterstøl.

Skal du bore en brønn er det et par ting du bør være klar over. Først og fremst må du huske at et brønnboringsfirma kun vil bore brønnen. Senere må du involvere elektriker og rørlegger for å få vannet inn i rørene i hytta. Skal du ha en brønn som du går ut til for å hente vann blir ikke dette nødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.