Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Fast food, eller behovet for å få stillet sulten kjapt og greit mens man er på farten, har vært med oss helt siden antikken. Desto mer industrialisert, modernisert og urbanisert verden har blitt, desto mer fremtredende plass har fast food fått i kostholdet vårt, og det begynte å skyte skikkelig fart på 1800-tallet.
Hva var den første hurtigmaten i Norge? Hvis vi ser bort fra å knaske på et eple, så er det nok nisten eller matpakken. Tidligere, da så godt som alle var bønder, spiste man hjemme på gården. Med fremveksten av fabrikker, kontorer og butikker, hadde man behov for å ha med seg mat på jobben.
- Ettersom Norge er blitt rikere og rikere, er det blitt stadig mer populært å spise ute, sier Annechen Bahr Bugge. Hun har doktorgrad i sosiologi, og er forsker 1 ved Forbruksforskninginsituttet SIFO ved OsloMet, og har norske matvaner som spesialfelt.
Men hvilken hurtigmat er det som har blitt mest populær her hjemme, og hvorfor?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.