Kjøpeguide til elsykkel

Slik finner du den beste elsykkelen for deg

Sittestilling, ramme og motor er de viktigste tingene du må se på når du skal kjøpe elsykkel, sier ekspertene.

KJØPE ELSYKKEL? Elsykkel til transport og tur. Mange opplever at de bruker elsykkelen mye mer enn de trodde de kom til å gjøre, ifølge ekspertene. Da er det viktig at du vet hva du trenger, før du kjøper. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
KJØPE ELSYKKEL? Elsykkel til transport og tur. Mange opplever at de bruker elsykkelen mye mer enn de trodde de kom til å gjøre, ifølge ekspertene. Da er det viktig at du vet hva du trenger, før du kjøper. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Mange forteller at de opplever at de er veldig trygge på en elsykkel sammenliknet med en vanlig sykkel – fordi den ligger godt på veien og den greier å akselerere fortere enn en vanlig sykkel – og dermed er enklere å manøvrere i trafikken, sier Hulda Tronstad, seniorrådgiver i Norsk elbilforening, som har jobbet med elsykler i snart ti år.

Morten Karlsen, mangeårig tester for Syklistenes Landsforening og erfaren elsyklist, er enig – og poengterer at mange som kjøper elsykkel for første gang opplever at de kommer til å bruke elsykkelen veldig mye mer enn de hadde sett for seg da de kjøpte den:

– Man ender opp med å bruke elsykkelen mye mer enn man hadde sett for seg – og mange opplever etter en stund at de derfor burde lagt litt mer penger i det, når de kjøpte, sier Karlsen til Vi.no.

Hvordan vil du sitte?

Både Karlsen og Tronstad peker på tre ting man skal være spesielt oppmerksom på, ved valg av elsykkel:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.