Effektive metoder for å fjerne ugress:

Slik får du kontroll over ugresset

Du tror kanskje at du kan alle triksene i boka?

kan luking bli gøy? Ja, med riktig verktøy, mener hageblogger Anne Holter-Hovind. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Tips, triks, verktøy og kjerringråd; det finnes mange måter å angripe ugresset på!

Nest etter brunsneglen er vel ugress en hageentusiasts verste fiende. Og det finnes egentlig bare én måte å overvinne det på: Du må begynne allerede nå, og fortsette å luke litt hver dag. Gjør du ordentlig grunnarbeid tidlig i sesongen, er det så mye lettere å holde veksten nede resten av sommeren. Og da blir det mer tid til å gjøre det vi egentlig vil gjøre i hagen.

Bruk morsomme verktøy

Jo lenger du venter, jo kraftigere rekker ugressveksten å bli. Frøspredende ugress bør fjernes før det blomstrer.

I videoen over viser Anne Holter-Hovind, kvinnen bak en av Norges desidert største hageblogger Moseplassen, deg hvilke verktøy og triks hun bruker. Har du for eksempel prøvd å varme opp ugresset før du drar det opp med rota? Hagebloggeren har flere metoder for det.

Hun anbefaler alle å finne fram utstyr som er både effektive og morsomme å bruke, det gjør den ellers kjedelige jobben mye mer lystbetont!

Hennes aller beste tips? Plant så tett at sola ikke slipper til jorda i det hele tatt, og ugresset ikke slipper til!

Sett på vannsprederen

Det er som kjent ulikt klima i vårt langstrakte land. Mens Tromsø har hatt snørekorder til langt ut i april og fortsatt nyter skiføret, har hagefolket lenger sør for lengst inntatt solstolen.

Mange steder i landet har det ikke regnet på lenge, og jo tørrere jorda blir, jo hardere sitter røttene på ugresset. Latmannsløsningen er å vente med lukinga til like etter neste skikkelige regnskyll. Da risikerer du selvsagt at ugresset får tid til å sette seg skikkelig. I stedet anbefaler Hobbygartnerskolen å sette på vannsprederen om kvelden, og innta hagen tidlig neste morgen før jorda har rukket å bli helt tørr igjen. Så lenge jorda er fuktig og porøs er det lettere å fjerne røttene til både ett- og flerårig ugress.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer