Effektive metoder for å fjerne ugress:

Slik får du kontroll over ugresset

Du tror kanskje at du kan alle triksene i boka?

kan luking bli gøy? Ja, med riktig verktøy, mener hageblogger Anne Holter-Hovind. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Tips, triks, verktøy og kjerringråd; det finnes mange måter å angripe ugresset på!

Nest etter brunsneglen er vel ugress en hageentusiasts verste fiende. Og det finnes egentlig bare én måte å overvinne det på: Du må begynne allerede nå, og fortsette å luke litt hver dag. Gjør du ordentlig grunnarbeid tidlig i sesongen, er det så mye lettere å holde veksten nede resten av sommeren. Og da blir det mer tid til å gjøre det vi egentlig vil gjøre i hagen.

Bruk morsomme verktøy

Jo lenger du venter, jo kraftigere rekker ugressveksten å bli. Frøspredende ugress bør fjernes før det blomstrer.

I videoen over viser Anne Holter-Hovind, kvinnen bak en av Norges desidert største hageblogger Moseplassen, deg hvilke verktøy og triks hun bruker. Har du for eksempel prøvd å varme opp ugresset før du drar det opp med rota? Hagebloggeren har flere metoder for det.

Hun anbefaler alle å finne fram utstyr som er både effektive og morsomme å bruke, det gjør den ellers kjedelige jobben mye mer lystbetont!

Hennes aller beste tips? Plant så tett at sola ikke slipper til jorda i det hele tatt, og ugresset ikke slipper til!

Sett på vannsprederen

Det er som kjent ulikt klima i vårt langstrakte land. Mens Tromsø har hatt snørekorder til langt ut i april og fortsatt nyter skiføret, har hagefolket lenger sør for lengst inntatt solstolen.

Mange steder i landet har det ikke regnet på lenge, og jo tørrere jorda blir, jo hardere sitter røttene på ugresset. Latmannsløsningen er å vente med lukinga til like etter neste skikkelige regnskyll. Da risikerer du selvsagt at ugresset får tid til å sette seg skikkelig. I stedet anbefaler Hobbygartnerskolen å sette på vannsprederen om kvelden, og innta hagen tidlig neste morgen før jorda har rukket å bli helt tørr igjen. Så lenge jorda er fuktig og porøs er det lettere å fjerne røttene til både ett- og flerårig ugress.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.