Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Selv om den i mange hjem har sterk konkurranse fra ris, pasta og andre typer tilbehør er poteter fremdeles et must eller en kjærkommen gjest på mange norske middagsbord.
Og selv om du stort sett finner klassikerne Beate, Asterix og mandelpoteter i butikkhyllene så finnes det faktisk så mange som 74 godkjente potetsorter på Mattilsynets liste.
Og i vår er det flere nyheter på potetlista:
Knallvittig, Knallstilig, Savio og Undset er nye potetsorter som har blitt godkjent nå i vår. Og i fjor kom Knallfiffi, Birkeland og Gullflaks.
– Av nye, spennende sorter skiller «Knallstilig» seg ut. Den er veldig spennende med fargetegninger både på og under et pent, skinnende skall. Dette er fargetegninger som også beholdes etter koking, slik at man vil få en blå/lilla-marmorert potet, forteller forsker Per Jarle Møllerhagen i Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO).
Lurer du på hvordan potetene får navn? Det kan du lese lenger nede i artikkelen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.