Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Rognebærgelé til høstens viltmiddag er en klassiker - men slett ikke den eneste måten å bruke rognebær på. Og er du skeptisk til den bitre smaken hjelper det å vente på den første frostnatta - eller å legge dem i fryseren.
Visste du dessuten at bærene har et høyt innhold av C-vitaminer?
Hvordan lage rognebærgelé
Rå rognebær kan være svært bitre, men å bruke bærene i matlaging er derimot å anbefale, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt, som påpeker at det nå bugner av bærene med den fine, oransjerøde fargen.
- Det bugner av rognebær nå og det er bare å høste. Rognebærgelé og rognebærsyltetøy er spennende til garnityr. Mitt beste tips er å bruke epler eller pærer sammen med rognebær. Det passer godt sammen, sier innholdsrådgiver Toril Gulbrandsen til Vi.no.
Hun råder videre å bruke hjemmelaget rognebærgelé med eple i på brødskiva, eller som alternativ til tyttebær ved siden av kjøttkakene eller viltkjøttet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.