Oppskrift på rognebærgelé

Slik bruker du rognebær

Etter en frostnatt eller en runde i fryseboksen, er det gode grunner til å bruke rognebær.

ROGNEBÆRGELE: Rognebærgelé er et klassisk tilbehør, som smaker ekstra godt sammen med eple. Hva med å prøve rognebær i smoothien? Foto: Gorm Kallestad/NTB
ROGNEBÆRGELE: Rognebærgelé er et klassisk tilbehør, som smaker ekstra godt sammen med eple. Hva med å prøve rognebær i smoothien? Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rognebærgelé til høstens viltmiddag er en klassiker - men slett ikke den eneste måten å bruke rognebær på. Og er du skeptisk til den bitre smaken hjelper det å vente på den første frostnatta - eller å legge dem i fryseren.

Visste du dessuten at bærene har et høyt innhold av C-vitaminer?

Hvordan lage rognebærgelé

Rå rognebær kan være svært bitre, men å bruke bærene i matlaging er derimot å anbefale, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt, som påpeker at det nå bugner av bærene med den fine, oransjerøde fargen.

- Det bugner av rognebær nå og det er bare å høste. Rognebærgelé og rognebærsyltetøy er spennende til garnityr. Mitt beste tips er å bruke epler eller pærer sammen med rognebær. Det passer godt sammen, sier innholdsrådgiver Toril Gulbrandsen til Vi.no.

Hun råder videre å bruke hjemmelaget rognebærgelé med eple i på brødskiva, eller som alternativ til tyttebær ved siden av kjøttkakene eller viltkjøttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.