Oppskrifter med epler

Slik bruker du de norske eplene best

Nyt sesongens norske epler, enten det er i bakst, drikke eller som snacks. Her får du gode tips - og fristende epleoppskrifter.

GODE EPLEOPPSKRIFTER: Er du glad i epler, er dette tiden for å teste ut noen nye epleoppskrifter. Både på trærne og i butikkene er det nå norske epler å få. Foto: Arto Vuohelainen
GODE EPLEOPPSKRIFTER: Er du glad i epler, er dette tiden for å teste ut noen nye epleoppskrifter. Både på trærne og i butikkene er det nå norske epler å få. Foto: Arto Vuohelainen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Visste du at det fins flere tusen eplesorter i verden? Her hjemme er det mange av oss som syns de norske eplesortene smaker aller best - og nå er de i butikk.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker de norske eplene best, og få gode tips til oppskrifter med epler.

Norske populære eplesorter

Den største norske eplesorten er Aroma, deretter følger Discovery og Summerred, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt. Andre norske sorter er Rød Gravenstein, som har vært dyrket siden slutten av 1700 taller, Rød Prins/Kronprins, Julyred, Åkerø og den forholdsvis nye sorten Rubinstep.

Det som kanskje gjør de norske eplene ekstra gode, er at de modnes langsomt gjennom sommeren med kjølige netter og lyse dager. Dette gir eplene tynt skall, de er søte og delvis syrlige i smak og sprø i konsistensen. Her er de vanligste sortene, og hvilke bruksområder de har:

Rød aroma

Vår største sort, som opprinnelig kommer fra Sverige. Som navnet sier er Aroma et aromatisk eple med nydelig smak. Bunnfargen er gul og den har et rødt kinn på solsiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.