Selges for titusener: Sjekk om du har gull i vinduskarmen

En av de største trendene under pandemien er grønne planter. Noen er blitt så populære at selv avleggere selges dyrt.

TRENDPLANTE OG PLANTETREND: Anders Røyneberg er utdannet agronom, og har gitt ut boka Plantelykke. Foto: Foto: Erik Schjerven
TRENDPLANTE OG PLANTETREND: Anders Røyneberg er utdannet agronom, og har gitt ut boka Plantelykke. Foto: Foto: Erik Schjerven Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Så snart den sosiale nedstengingen var et faktum og folk verden over flyttet både arbeidsliv og sosialt liv hjem, dukket den ene hjemmetrenden opp etter den andre: Det var hjemmelaget dalgonakaffe, bananbrød og surdeigsbrød. Med tiden ble det også kø for å skaffe seg en hundevalp som selskap både hjemme og på tur.

Men ikke alle har plass eller lyst på hund. For mange av dem ble planter en ny hobby og lidenskap. Trenden med grønne planter var ikke ny, men nå tok den av. Blant dem som oppdaget det, var instagrammere som har delt bilder og tips om planter i flere år.

- Planter har kanskje vært ansett som en hobby for litt godt voksne. Nå er det vanlig i alle aldre, og en veldig trend blant unge mennesker, konstaterer Anders Røyneberg. Han er utdannet agronom, og har instagramkontoen @arcticgardener med 66 500 følgere.

Planter og redebygging

Røyneberg vokste opp på gård, og tok med seg den grønne interessen da han flyttet i leilighet i Oslo. Etter hvert ble det veldig mye planter hjemme hos ham. Han tok bilder og delte på instagram, til enorm respons - ikke minst fra utlandet. Han skrev boka Plantelykke, og mens bøker om planter tradisjonelt ikke har nådd bestselgerlistene, kommer nå Røynebergs bok i sjuende opplag. Boka er solgt til Storbritannia, USA, Estland og Russland, og oppfølgeren er klar over neste sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.