Overnatting i Norge

Seks romantiske overnattinger

Peiskos og bålpanner, badstuer og badestamper, sove under stjernehimmel, hyggelige vertskap og fantastisk arkitektur. Ta med din kjære på romantisk helgetur med særpreg!

TRETOPPTUR MED KJÆRESTEN: Det fins mange flotte og romantiske overnattingsmuligheter landet rundt. Foto: Runar Larsen
TRETOPPTUR MED KJÆRESTEN: Det fins mange flotte og romantiske overnattingsmuligheter landet rundt. Foto: Runar Larsen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er du på jakt etter romantiske overnattingsteder til sommerferien? Her har du seks flotte steder å velge i.

Glamping med nordlys

Foto: Mari Bareksten
Foto: Mari Bareksten Vis mer

Flo Lofoten Eco Escape i Valberg er en skjult perle i Lofoten. Teltet er en moderne versjon av en tradisjonell Sami Goathi, og litt mer solid enn en lavvo. Utrustet med både dobbeltseng og vedovn, og det aller beste er at teltduken er gjennomsiktig i veggen og taket som vender ut mot fjorden. Kanskje danser nordlyset på himmelen – kan det bli mer romantisk? Flere fine fotturer frister i området, eller hva med en ridetur i fjellet med en av familiens islandshester? En helg i fjæra gjør godt for både kropp og sjel, og gir deg mulighet til å oppleve Lofoten utenfor allfarvei.

MER INFO: Valberg er en liten time fra Svolvær. Pris kr 3200 for to personer per natt i teltet, inkl. en nydelig hjemmelagd frokostkurv. flolofoten.no

Luksus i tretoppen

Det er lett å miste bakkekontakten og la drømmene nå nye høyder ved foten av det legendariske villmarksområdet Vassfaret i Valdres. I bruset fra elva Aurdøla ruver tre ulike hytter høyt over terrenget. Fosstopp Trehytter er luksusversjonen av villmarkslivet – åtte meter over bakken inne i furuskogen. Og med øde villmark på dørstokken, er det gode forhold for fiske, fotturer og sykling. For så å varme seg rundt bålpannen på terrassen, rett under trekronene.

MER INFO: Vassfaret ligger ca to timers kjøring fra Oslo. Pris fra kr 4000 per natt i høysesong, for inntil seks personer. fosstopp.no

Glass på alle kanter

Foto: Mari Gjørv
Foto: Mari Gjørv Vis mer

Tenk å kunne titte opp på stjernehimmelen fra dobbeltsengen, ha utsikt til Numedalslågen, våkne til fuglekvitter. Det er nettopp det du kan gjøre om du sjekker inn på en av Laagens flotte glasshytter. Her står både design og komfort i fokus, og glasscontainerne er utstyrt med både soveplasser, kjøkken, bad og stor terrasse med peis og hengenett - perfekt for avslapping. Blir dere rastløse, er det bare å dra på elsykkeltur i Lågendalen, dra i klatreparken som ligger et steinkast unna, eller teste fiskelykken.

MER INFO: Glasshytta ligger 1,5 time unna Oslo. Overnatting fra 1–4 pers fra kr 3890 per container, Kr 4725,- inkludert Kjærestepakke. visitlaagen.no

Stil i havgapet

Foto: Steve King
Foto: Steve King Vis mer

For 10 år siden kjøpte eventyreren Børge Ousland en hel øy i Steigen i Nordland. Her har han bygd sitt drømmested med spennende arkitektur nær naturen. Manshausens stilistiske hytter med panoramavinduer på tre sider, gir en følelse av å være i del av naturen. Utenfor glitrer havet, og bak hyttene stiger Nordskottryggen opp som en beskyttende vegg. De prisvinnende hyttene ble de en umiddelbar suksess og har vunnet fire priser under A+Award – arkitektverdenens Oscar.

MER INFO: Sju hytter med plass til to personer i hver. Pris fra kr 4500 per hytte inkl. frokost for to.manshausen.no

Kos i konglehytta

Foto: Konglehytta
Foto: Konglehytta Vis mer

Svinger du av E6 cirka ti minutter før du kommer til de berømte Espabollene, finner du et helt unikt overnattingssted som kan minne om en kongle. Den ovale Konglehytta er snekret etter gammel nordisk byggeskikk av naturlige materialer. Minihytta er foreløpig den eneste av sitt slag i Norge. Inne har man akkurat det man trenger; en lun og varm dobbeltseng, en liten kjøkkenkrok og bad. Fra uteplassen ser man over Mjøsa, og om kvelden kan man fyre opp både bålpanna og saunaen som er bygd i samme stil.

MER INFO: Konglehytta finner du en halvtimes kjøring nord for Gardermoen. Pris fra kr 1950 per natt for to personer.mjoslilodge.no

Ekte gårdsidyll

Foto: Ida Anett Danielsen
Foto: Ida Anett Danielsen Vis mer

På idylliske Paulsrud Gård i Vestre Gausdal kan du sjekke inn i tre hjemmekoselige og nostalgisk innredede 1800-talls hytter. Kaffen står klar, og det henger hjemmestrikka ullsokker til låns over den vedfyrte ovnen. Her får du følelse av ekte gårdsidyll, og vertskapet serverer gjerne frokostkurv med blant annet nybakt brød og egg fra egne høner. Dette er rett og slett gårdsturisme på sitt beste.

MER INFO: Plass til 3-5 per hytte, pris fra kr 1000 per person per natt. gaardsferie.com

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.