Matvarepriser i Sverige

Så mye dyrere blir svenskehandelen

Også i Sverige har prisene steget kraftig den siste tiden. Og ifølge sjeføkonom Carl Eckerdal i Livsmedelföretagen vil den største prisøkningen komme i tiden framover.

DYRERE MAT: Også i Sverige kan du forvente en kraftig prisøkning på matvarer. Foto: Kristin Sørdal
DYRERE MAT: Også i Sverige kan du forvente en kraftig prisøkning på matvarer. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Norske matvarepriser har allerede hatt en kraftig økning, og det spås ytterligere prisvekst i tiden framover. Men hva med svenske matvarepriser, for de som gjerne tar turen over grensa, hvor mye skal prisene opp der?

- Man får være forsiktig med å synse for mye, det er mye usikkerhet, men ingenting tyder på at trykket på kostnadene som påvirker matvareprisene kommer til å slutte å gå opp. Prisene kommer til å fortsette å øke, og med raskere takt de neste månedene, sier Carl Eckerdal, sjeføkonom i Livsmedelsföretagen, til Vi.no.

Livsmedelsföretagen er bransje- og arbeidsgiverorganisasjon for matvarebedrifter i Sverige.

Kan øke med 8 prosent

Sveriges Radio gjorde 10. april en beregning på at matkostnadene til en gjennomsnittlig familie vil øke med 4,5 prosent i løpet av 2022. Dette anslaget er basert på tall fra det svenske Statistiska Centralbyrån (tilsvarende Statistisk sentralbyrå, SSB, i Norge).

Eckerdal sier til Vi.no at prisøkningen på mat siden årtusenskiftet har vært på 1,7 prosent i snitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.