Norgesferie:

Ruta som byr på nydelige åser og langstrakte strender

En roadtrip langs Nordsjøvegen, fra Kristiansand til Haugesund, er fylt med vikinghistorie, vakker natur og ramsalte opplevelser!

SOMMERIDYLL: Ikke gå glipp av det herlige øylivet på Hidra. Foto: Visit Sørlandet
SOMMERIDYLL: Ikke gå glipp av det herlige øylivet på Hidra. Foto: Visit Sørlandet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Her kunne jeg bare sittet og hørt på maskinene og tittet ut over havet, kommenterer fotografen og lener seg tilbake mot veggen i fyrlykta på landets eldste fyr.

Fyrvokter Kjell Olsen har tatt oss opp til sitt favorittsted, der fyrlinsa fra 1854 snurrer jevnlig rundt og skaper fyrets karakteristiske blink hvert 20. sekund.

- Ja, det er jo det vi gjør, røper fyrvokteren så.

- Her trenger vi ikke tv.

Det sies at eventyret starter der veien slutter. Så vårt eventyr tar til på Lindesnes, en drøy time vest for Nordsjøvegens startpunkt Kristiansand, på det sørligste punktet på Fastlands-Norge og landets eldste fyr. Hit, og ikke lenger, går vårt langstrakte land. Videre er det bare åpent hav og frådende bølger. Videre langs kysten venter bratte klipper og lumske skjær – men også trivelige byer, nydelige åser og langstrakte strender.

Som vikingene skal vi på tokt langs denne kysten, for å oppdage nye og ukjente skatter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.