Pris på gravstell

Reagerer på prishopp på gravstell

– Jeg vil tro flere enn meg reagerer på dette, er leserens reaksjon på prisøkningen på gravstell i Nordre Follo: I år øker prisene med rundt 70 prosent.

GRAVSTELL: Nordre Follo øker prisene på gravstell betraktelig, noe Nordre Follo kirkelige fellesråd forklarer med tidligere underprising, og at både planter, jord og arbeidskraft er blitt dyrere. Illustrasjonsfoto: NTB
GRAVSTELL: Nordre Follo øker prisene på gravstell betraktelig, noe Nordre Follo kirkelige fellesråd forklarer med tidligere underprising, og at både planter, jord og arbeidskraft er blitt dyrere. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I år øker prisene med rundt 70 prosent. Det er fordi tjenesten fram til nå har vært underpriset og fordi både planter, jord og ikke minst arbeidskraften er blitt mye dyrere, forklarer Kirkelige fellesråd og Park og idrett i Nordre Follo kommune, skriver Østlandets Blad.

Det kirkelige fellesrådet skriver i sine prisopplysninger på nettsidene sine at prisene er justert blant annet med bakgrunn i økte priser fra utførende leverandør, det dreier seg om timeforbruk, lønnskostnad, og politisk vedtak om torvfri jord.

Prisene øker med 70 prosent

Prisen for sommerstell og vanning øker fra 900 til 1550 kroner, mens prisen for stell, vanning og planter går opp fra 1150 til 1950 kroner.

– Jeg vil tro flere enn meg reagerer på dette. Jeg skal alltids klare å betale for meg, men jeg ser for meg at en enslig minstepensjonist som plutselig får en sånn regning dumpende opp i fanget i disse tider hvor alt annet er blitt så dyrt, kan få litt av et sjokk, skriver en av ØBs lesere i en e-post til avisa.

Så mye koster gravstell andre steder

Vi.no har sjekket hva en avtale om gravstell og vanning i sommerhalvåret koster i noen andre, tilfeldig valgte kommuner. Vår sjekk viser at prisene er varierende rundt om i landet, og at de nye prisene i Nordre Follo ligger på samme nivå som i flere andre kommuner:

I Sandefjord koster tilsvarende avtale 1540 kroner, i Karmøy er prisen 2500 kroner, i Fredrikstad 1530 kroner og i Ås 1300 kroner.

Vær også obs på at nye avtaler om stell av gravplasser inngås på våren, og mange steder i landet er det frist for å inngå avtale om gravstell enten i slutten av april eller begynnelsen av mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.