Egg i airfryer

Populær, ny måte å «koke egg» på

Det er mange måter å koke egg på - og å koke egg i airfryer må sies å være av de nyeste metodene.

KOKE EGG I AIRFRYER? Ja, du kan koke egg i airfryer - men det er ikke sikkert at det er det beste valget. Foto: Kristin Sørdal
KOKE EGG I AIRFRYER? Ja, du kan koke egg i airfryer - men det er ikke sikkert at det er det beste valget. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hver nordmann spiser i gjennomsnitt drøyt 200 egg i året - og i påsken går det ned ekstra mye egg:

Da dobles forbruket - og vi spiser vi cirka 26 millioner egg i løpet av de fem påskedagene fra skjærtorsdag til 2. påskedag. Det vil si at hver nordmann spiser ett egg hver påskedag, mot et halvt per dag resten av året.

Men hvordan koker du helst eggene dine? Koker du eggene i kjele eller i eggkoker? Den beste måten å koke egg på, er i eggkoker, om man vil spare på strømmen. Det er i alle fall konklusjonen av en svensk test som Dinside.no har omtalt tidligere.

Den nyeste måten å koke egg på, kan kanskje sies å være å koke egg i airfryer. Og selv om du kanskje tenker at det å koke egg har vært ganske standardisert siden tidenes morgen, har det faktisk skjedd en utvikling også der - som du kan lese lenger nede i artikkelen.

Men først litt om konseptet airfryer og den nye måten å koke egg på:

Hva er en airfryer?

Airfryer er en kjøkkenmaskin som fungerer litt som en varmluftsovn - bare litt mer effektivt. Den sirkulerer varm luft inne i enheten ved hjelp av en vifte - men i motsetning til i en varmluftsovn så sirkuleres luften raskere, temperaturen oppnås raskere - og maten blir klar på kortere tid. Kjøkkenmaskinen kan brukes til alt fra baking til steking - og mange typer mat blir sprøere ved tilberedning i airfryeren kontra resultatet i stekeovnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.