Hva koster familieparken for seniorer?

- Pensjonister må betale som alle andre besøkende

Med barn eller barnebarn på familiepark i sommer? Se hvor du får mest seniorrabbatt - og hvor du må betale full pris.

HVA KOSTER FAMILIEPARKEN? Gode minner med barnebarn på familiepark? Noen steder får seniorer rabatt på inngangsbilletten - mens andre steder må de betale full pris. Se oversikten her. Foto: NTB/Shutterstock
HVA KOSTER FAMILIEPARKEN? Gode minner med barnebarn på familiepark? Noen steder får seniorer rabatt på inngangsbilletten - mens andre steder må de betale full pris. Se oversikten her. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Norgesferie og lyst til å ta med barn eller barnebarn på familiepark i sommer? Det er ingen billig affære. Mange familieparker gir imidlertid rabatt til seniorer, pensjonister eller honnører - og sistnevnte kan jo også omfatte deg som er ufør og har honnørbevis fra Nav.

Vi har sjekket hva et utvalg norske familieparker gir i rabatt til seniorer eller honnører - og som du kan se av prisene nedenfor så er det stor forskjell på rabattene som gis. Det er heller ikke alle stedene seniorene får rabatt.

- Pensjonister må betale som alle andre

Bjørneparken i Flå er en av parkene som ikke har egne priser for seniorer eller honnører.

- Hos oss selger vi kun voksen og barnebilletter. Barn under 2 år er gratis. Vårt produkt er i hovedsak rettet mot barnefamilier og dyreelskere, og pensjonister som vi har på besøk kommer i hovedsak på besøk med sine barnebarn. Og de må betale som alle andre besøkende, sier Kees Oscar Ekeli, direktør i Bjørneparken til Vi.no.

Dyreparken i Kristiansand har seniorpriser på sesongkort men ikke på dagsbilletter.

- Vi har i dag ikke honnørrabattordring, sier Anniken Bjørnstad Schjøtt, kommunikasjonsdirektør i Dyreparken.

Men hun forteller at de i stedet har valgt å ha aldersrabatt på årskort/sesongkort for de fra 67 år og har redusert pris for personer med nedsatt funksjonsevne. I tillegg til ledsagerordning som gir gratis inngangsbillett eller forestillingsbillett til ledsager.

- Enn så lenge har vi valgt disse billettkategoriene, men dette vurderes jevnlig, legger hun til.

Her er seniorprisene i familieparkene

Prisene vi oppgir nedenfor er for inngang/dagsbillett i sommer, nå som det er høysesong.

Men merk deg at dette er fra-priser og at noen av parkene har en del variasjoner ifra-pris ut fra hvilke dager som er mer eller mindre populære. Andre parker har samme pris i hele høysesongen om sommeren - men lavere priser utenfor høysesongen, som stort sett er når skolene er i gang igjen.

Tusenfryd

Har seniorbillett som tilbys de over 60 år eller for personer med en funksjonsnedsettelse. Gravide kan også kjøpe denne billetten.

 • Senior: Fra 330 kroner både på nett/i luka
 • Voksen: Fra 479 kr på nett/519 kr i luka

Kongeparken

Honnør kan bestille billett på nett på samme måte som voksen og barn. Det må vises gyldig honnørbevis i inngangsporten, eventuelt (evt. legitimasjon som sier at en er over 67 år) sammen med billetten.

 • Honnør: Fra 249 kroner (på nett)
 • Voksen/barn: Fra 429 kroner

Hunderfossen

Rabattert pris til voksne over 65 år, som omtales som pris for alderspensjonist. Billetten må kjøpes i billettluka - i motsetning til billetter for alle andre som må forhåndskjøpes på nett.

 • Alderspensjonist (over 65 år): Fra 437 kr
 • Voksen: Fra 487 kroner

Bjørneparken

Har ikke rabatterte priser for honnør/alderspensjonist. Kun egne ledsagerbilletter.

 • Voksen og honnør, samme pris: 459 kroner

Bø Sommarland

Har rabattert/seniorbillett til alle fra 62 år + samt til de med funksjonsnedsettelse.

 • Senior: 250 kr
 • Voksen: Fra 369 kr

Polar Park

Har ikke egen honnør/seniorbillett.

 • Voksen og honnør, samme pris: 315 kroner

Namsskogan familiepark

Har seniorbillett som er billigere enn voksenbillett.

- For å få denne prisen må man være over 67 år eller ha honnørkort. Honnørkort må vises fram ved inngangen. Ellers velger vi å stole på folk og spør ikke etter «leg» for å sikre at ingen jukser, sier Sarah Wyss, daglig leder i Namsskogan familiepark.

 • Senior/honnør: 285 kroner
 • Voksen: 339 kroner

Dyreparken

En pris for alle over 14 år.

 • Voksne og seniorer - samme pris: Fra 529 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.