Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Husker du din bestemors lager av glass med egenprodusert syltetøy i kjelleren, og alle de tomme glassene i boden som måtte tas vare på fordi de ville komme til nytte - nettopp til årets ferske syltetøy?
De siste årene er nordmenn blitt mer opptatt av kortreist og ren mat, og høsting av naturen, selvplukk og produksjon på eget kjøkken har fått en oppsving. Også coronapandemien har satt ytterligere fart på interessen for mattradisjoner vi forbinder med tidligere generasjoner.
- Første gang vi gjorde en studie på matauk, var konklusjonen at dette var noe nordmenn hadde sluttet med. Slik er det derimot ikke nå lenger, forteller SIFO-forsker Annechen Bugge ved OsloMet til Vi.no.
Mer opptatt av mat og matlaging
- Folk er i økende grad opptatt av mat og matlaging. Samtidig melder hagesentrene om at de selger stadig mer nyttevekster fremfor prydvekster, forteller forskeren.
- Det å bruke hendene og produsere er en trend som har fått en oppsving under corona. Flere er også begynt med baking og surderigsbrød, forteller Bugge.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.