Norgesferie

På to hjul gjennom tre nasjonalparker på fire dager

«Dovrefjell rundt» er et eldorado av opplevelser, med ikoniske fjell, norsk gruve-historie, mikrobyggeri, moskussafari og Norges vakreste seterdal.

NASJONALROMANTISK: Utsikten over Grimsdalen, de gamle setrene og Rondetoppene i det fjerne er som et maleri av Tidemand og Gude. Foto: Ronny Frimann
NASJONALROMANTISK: Utsikten over Grimsdalen, de gamle setrene og Rondetoppene i det fjerne er som et maleri av Tidemand og Gude. Foto: Ronny Frimann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Dovrefjell rundt» er et eldorado av opplevelser, med ikoniske fjell, norsk gruvehistorie, mikrobyggeri, moskussafari og Norges vakreste seterdal.

Vi har akkurat gått ut av bilen i Dombås sentrum, og tatt en titt på kartet. Vi går løs på klatreetappen med det samme. Kort og brutalt. Fem kilometer og 350 høydemeter senere puster vi lettet ut på toppen. Herfra brer vidda seg ut som et sengeteppe.

Vill meny

Dovrefjellvidda mellom Dombås og Hjerkinn er derimot nesten padde flat, med små badevann langs den ganske nye sykkelstien, omkranset av høye topper i det fjerne.

Godt utpå dagen er det to sultne og energitomme syklister som stopper ved Furuhaugli. Da er det godt at eier og ølentusiast Stein Pedersen ikke bare byr på hjemmelagede elgkarbonader, rømmegrøt og vafler til dessert. I kjelleren har han nemlig Norges minste mikrobryggeri, og byr derfor også på Eine Ale, Elg IPA og selvfølgelig, i disse trakter – Moskusøl.

En time senere velter vi oss gode og mette på syklene igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.