Hva betyr merkene på polet?

P = pant. Dette betyr de små bokstavene på polet

Sjekk om vinen passer for deg.

MANGE SYMBOLER: Vet du hva som betyr hva? Foto: Sondre Tallaksrud
MANGE SYMBOLER: Vet du hva som betyr hva? Foto: Sondre Tallaksrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Vi er veldig glade i å handle på Vinmonopolet her i landet. Bare i fjor kjøpte vi over 82 millioner liter med drikke. For en amatør kan butikken virke som en jungel, med masse ulike sorter og varianter.

Men frykt ikke.

Her får du en fullstendig oversikt over hva alt mulig betyr, slik at du neste gang, enklere kan plukke ut drikken som passer deg best.

Når du kommer inn i butikken og ser alle flaskene, legger du merke til at hylleforkantene har mye informasjon skrevet på seg, med tekst, tall og ulike symboler.

Les også: Slik kommer du i gang med egen vinkjeller

De små fargerike rundingene på hylleforkanten gir deg mye informasjon. Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet forklarer at de stadig får nye slike merker i butikken.

- Vårt nyeste merke er - «Miljøsmart emballasje med pant». Vinmonopolet kan gjøre en forskjell gjennom å få flere produkter over på miljøsmart emballasje. Det kommer eksempelvis stadig flere varer med pant på Vinmonopolet, derfor har vi nå fått et nytt merke for dette.

- Merket "Miljøsmart emballasje" brukes på varer uten pant, men som er miljøsmarte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.