Nye alkoholtall knuser mytene

SSB-tall viser at det ikke er de unge som har det høyeste alkoholforbruket: Jo eldre man er, jo større andel av aldersgruppen drikker alkohol en gang i uka eller oftere.

PENSJONISTER DRIKKER MEST: Det er de eldste, og spesielt menn, som drikker hyppigst. Foto: NTB
PENSJONISTER DRIKKER MEST: Det er de eldste, og spesielt menn, som drikker hyppigst. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ny statistikk over nordmenns bruk av alkohol og andre rusmidler, viser at jo eldre du er, desto mer vanlig er det at du drikker alkohol en eller flere ganger i uka.

Og pensjonistene er de som drikker desidert mest.

Eldre menn drikker mest

SSB-tallene viser at det slett ikke er de unge som frekventerer barer og utesteder i helgene, som drikker mest.

Mens andelen av befolkningen generelt som drikker alkohol en eller flere ganger i uka er 36 prosent, er andelen i aldersgruppene 45-66 og 67-79 år henholdsvis 40 og 44 prosent.

Det er menn i den eldste aldersgruppen som drikker alkohol oftest: Blant menn i alderen 67-79 år er andelen som drikker alkohol en eller flere ganger i uka, 54 prosent - altså over halvparten av mennene i aldersgruppen.

I aldersgruppen 16-24 år, er alkoholvanene ganske annerledes: Det er i denne gruppa andelen som drikker seks eller flere alkoholenheter ved en og samme anledning ukentlig, er høyest. De unge drikker ikke like ofte som pensjonistene - men de drikker mer når de først gjør det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.