Sommerferie 2023

Nordmenns ferieplaner går i vasken

Trang økonomi gjør at flere må endre planer i ferien, forteller Europeiske reiseforsikring og Frelsesarmeen.

ØKONOMIEN ØDELEGGER FERIEPLANENE: Ikke alle får til å gjennomføre årets ferieplaner, viser undersøkelser fra Europeiske Reiseforsikring og Frelsesarmeen. Illustrasjonsfoto: NTB
ØKONOMIEN ØDELEGGER FERIEPLANENE: Ikke alle får til å gjennomføre årets ferieplaner, viser undersøkelser fra Europeiske Reiseforsikring og Frelsesarmeen. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bare 4 av 10 vil gjennomføre feriereisen som planlagt denne sommeren. Det viser en fersk reiseundersøkelse som YouGov har utført på vegne av Europeiske Reiseforsikring, en del av forsikringsselskapet If.

- Vi har de siste ukene fått en rekke henvendelser fra kunder som spør om vi dekker avbestillinger som følge av tøff økonomi, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If i en pressemelding.

- Det overrasker oss derfor ikke at det bare er 40 prosent av de spurte i undersøkelsen som sier de vil reise som planlagt.

Så mange dropper reiseplanene

Nylig gjennomførte også Frelsesarmeen en landsdekkende undersøkelse om nordmenns økonomi og psykiske helse. Her har de også spurt hvordan en trangere økonomi rammer folks ferieplaner.

Blant husholdningene som tjener under 600.000 kroner svarer 15 prosent at økonomien er blitt betydelig forverret siden desember i fjor.

1 av 5 med en husholdningsinntekt under 600.000 kroner svarer at de reduserer sommerkos, som for eksempel is til barna. Åtte prosent i samme gruppe dropper alle sommerreiseplaner på grunn av økonomi, viser deres undersøkelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.