Norgesferie 2020:

Nord-Norge for den kresne

På Senja sover du ikke bort sommernatta!

HIMMEL OG HAV: Fjelltur til Sukkertoppen på Senja i lyset av midnattssola. Norges nest største øy er et sommerlig paradis for fotturer – døgnet rundt. Foto: Runar Larsen
HIMMEL OG HAV: Fjelltur til Sukkertoppen på Senja i lyset av midnattssola. Norges nest største øy er et sommerlig paradis for fotturer – døgnet rundt. Foto: Runar Larsen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En midtsommernattsdrøm i Nord-Norge: Klokka er passert midnatt, sola lyser som en gyllen kule over skjærgården. Den har ingen planer om å forsvinne bak horisonten. I mørket er alle ulver grå, i midnattssola er himmelen blå: Det er bare én ting å gjøre. Jeg må til fjells.

Bor du ved siden av et fjell, er det ikke sikkert du legger merke til det.

– Det er faktisk ikke så mange år siden jeg gikk opp på Segla for første gang. Det er sprøtt å tenke på: Vi måtte nesten lete etter stien opp, sier Kathrine Gundersen, eventkoordinator ved Hamn i Senja, vest på øya.

Norge i miniatyr

Takket være «Ti på topp»-prosjektet med kartlegging og merking av ruter, ble mange av Senjas turer snart mer tilgjengelige. For en øy med blikket vendt mot fiskefeltene på Norskehavet, er det lett å skjønne hvorfor svette fjellturer ikke hadde vært foretrukne rekreasjonsområder for lokalbefolkningen. Nå er fjellene trekkplaster for spreke vandrere fra nært og fjernt. Ikoniske Segla (639 moh.) strekker seg rett opp fra havet, og kombinert med nærliggende Barden (659) har du en tur der spenning og dramatikk ikke står tilbake for Besseggen i Jotunheimen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.