Norgesferie:

Ni norske øyperler

Saltvann i håret, ferske reker og sene sommerkvelder? Her er ni norske øyperler hvor du kan ønske den norske sommeren velkommen.

Stiger opp av havet: Ankomsten til Træna en godværsdag er magisk. Alle foto: NTB Scanpix og Nordic Life
Stiger opp av havet: Ankomsten til Træna en godværsdag er magisk. Alle foto: NTB Scanpix og Nordic Life Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

1. Træna

33 nautiske mil utenfor Sandnessjøen, finner vi en liten øy i havet som heter Træna. Innbyggerne, 500 i tallet, holder Norges eldste fiskevær i live året rundt, mens artister og 2000 festivalgjengere invaderer øya og sørger for heidundrende døgn hvert år når det er midnattssol og Trænafestival.

Men det er også mye å finne på resten av sommeren. Hva med å sitte i en badstue som ligger helt på kanten av Atlanteren? Eller bestig Gompen (243 moh), hvor du har utsikt til fjell som Dønnamannen og De Syv Søstre.

Reise hit: Du kommer deg til Træna med båt fra enten Bodø, Sandnessjøen eller Stokkvågen. Finn tider på Reisnordland.no.

Les mer: TenkTraena.no

2. Sommarøy

Dette levende og tradisjonsrike kystsamfunnet er omgitt av øyer, holmer og skjær. Sommarøy, også kalt Tromsøs beste vestkant, er med sine smale sund, grunne laguner og kritthvite sandstrender, et eldorado for båt- og fiskeentusiaster. Og selv om vanntemperaturene ikke når sydentemperaturer, er strendene av rivierakvalitet – og svært populære for skjellplukking og lange turer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.