Coronavirus og hytte i Sverige

«Når jeg ikke kan henge i hyttehagen min i sommer, blir det som å si at du ikke kan grille på terrassen på Hamar fordi det er for mye smitte i Moss»

KOMMENTAR: I stedet blir det ferie i flokk. Det er da dugnad.

Det er ingen andre steder jeg heller vil være, enn i hengestolen med utsikt mot det gamle røde kvernhuset i hagen i min svenske feriebygd. De siste ti årene har jeg tatt det samme bildet utallige ganger hvert eneste år, av min egen skygge på plenen som leder til det gamle røde kvernhuset. Foto: Birgitte Hoff Lysholm
Det er ingen andre steder jeg heller vil være, enn i hengestolen med utsikt mot det gamle røde kvernhuset i hagen i min svenske feriebygd. De siste ti årene har jeg tatt det samme bildet utallige ganger hvert eneste år, av min egen skygge på plenen som leder til det gamle røde kvernhuset. Foto: Birgitte Hoff Lysholm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den største coronaforsakelsen i mitt liv, er definitivt hytta. Den ligger nemlig fire minutter inn i Sverige, over en av de mange ubemannede strekene i asfalten langs vår langstrakte grense mot øst. Det eneste som endrer seg idet jeg krysser denne streken, er at skiltene som indikerer fartsgrensa blir gule og isen heter glass.

Ja, og at det er lengre mellom naboene. Svenskene har nemlig ikke sett noen grunn til å bygge byer nærme norskegrensa. Her er det gläsbygd og skog og tre mil til kommunesentrum. I vår lille bygd finnes en landhandel, en liten campingplass og verdens koseligste lille sommerkafé. Coronaen har ikke kommet hit. Ikke hyttefolket heller. De fleste av oss er nemlig norske, og vi holder oss pent hjemme. Det er da dugnad.

Mennesker foran økonomi

For 12 500 av oss nordmenn er hytteforbudet fortsatt helt reelt. Så mange er vi nemlig som eier bolig i Sverige. Vårt bidrag i den nasjonale dugnaden er å ikke flytte «på landet» i sommer, men holde oss i byene vi bor i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.