Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
– Nå ser det bra ut. Sjampinjongene har vært på plass lenge, og nå kommer både kantarellen og steinsoppen, sier soppekspert Kolbjørn Mohn Jenssen til NTB.
Årets sesong har startet tidlig på grunn av junivarmen, etterfulgt av det dårlige juliværet. Meldinger om soppforekomster kommer nå fra hele landet.

Glemmer du å søke om pensjon, får du faktisk mer utbetalt
Vi PlussStortrives
– 15–18 grader og masse nedbør er helt fantastisk vær for sopp. Da stortrives de, mens vi synes det er litt for kaldt, sier Jenssen – som selv slukker skuffelsen over en dårlig sommer med en god sopphøst.
– Vi har et godt soppår i vente, slår han fast.

På sosiale medier som Facebook har mange allerede lagt ut bilder av solide soppfangster.
Steinsoppen, av mange soppelskere regnet som selve kongen i soppriket, trives godt i furuskog. De som jakter på skogens gull, kantarellen, bør følge lysåpne stier i eldre granskog og blandingsskog. Kantarell trives nemlig best der trærne ikke står for tett. Og har man først funnet et kantarellsted, kan man trygt søke tilbake.
– Et kantarellsted kan bestå i generasjoner, sier soppeksperten fra Mycoteam.

Snakket ikke med kona på flere dager etter at hun ble budt opp til dans i et bryllup
Vi PlussSjekk soppen
Samtidig har også meldingene om soppforgiftninger begynt å tikke inn.
– Vit hva du spiser, formaner Jenssen.
På nettstedet soppkontroll.no kan sopp man har i kurven, sjekkes digitalt. Der finnes også informasjon om hvor det er etablert fysiske soppkontroller.
(NTB)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.