Tone Vigelands øresmykke Slynge ble utført ved PLUS fra 1958. Det koster vanligvis mellom 2500-5000 kroner. Foto: matslinder.no
Tone Vigelands øresmykke Slynge ble utført ved PLUS fra 1958. Det koster vanligvis mellom 2500-5000 kroner. Foto: matslinder.no Vis mer

Sjekk om du eier verdifulle smykker

– Mye havner i søppelposer fordi folk ikke tror det er ekte

I bestemors smykkeskrin kan det finnes større skatter enn du tror. Verdifulle smykker kan forsvinne fordi arvinger ikke vet hvilke verdier de sitter med.

Publisert

(Vi.no): Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Denne saken ble først publisert februar 2020.

– Det er de smykkene fra PLUS som folk kommer borti oftest, sier Mats Linder, fagartikkelforfatter for tidsskriftet Samler & Antikkbørsen og driver av designbloggen matslinder.no.

Linder har jobbet med kartlegging av norsk design i samarbeid med auksjonsforretninger, museer og forskere.

For å få tilgang må du være abonnent av Vi Over 60

Er du allerede abonnent? Da kan du trykke på lenken du har fått på e-post eller SMS. Har du Vi Pluss-abonnement kan du bare logge inn øverst på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.