Felles boligløsninger for godt voksne

Mona deler hus med over 75 andre: - Hele huset er mitt

Felles løsninger sparer mange for penger og bryderi. På sin egen tilmålte plass kan man dyrke sin egen smak og ta vare på de virkelig viktige minnene.

GOD PLASS: Tre rom er rikelig, men mindre enn det hun kom fra. De viktigste tingene fikk følge med Mona Enger helt til seniorboligen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GOD PLASS: Tre rom er rikelig, men mindre enn det hun kom fra. De viktigste tingene fikk følge med Mona Enger helt til seniorboligen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I Husebyhagen er Mona Enger godt fornøyd med 55 som nedre aldersgrense og 75 som utgangspunkt for den øvre.

– Hele huset er mitt, sier Mona Enger og smiler fornøyd fra en sofa hun i prinsippet deler med alle de andre beboerne i komplekset.

Bygningene med seniorleiligheter rommer til sammen 78 boenheter. Enger har bodd der lenge nå, og har ingen følelse av at sofaen, spisestuen eller peiskosen er til låns.

– Jeg kommer inn døren, og tenker at jeg kommer hjem.

Les også: Derfor blir du nedringt av selgere, selv om du er reservert.

Kino og tirsdagslunsj

Inngangspartiet er stort og luftig og minner om et mottakelsesrom, med et bord og en robust lysekrone plassert i midten. Herfra kan man gå videre til hagen, spisestuen eller stuen med peis, tv og godt fylte bokhyller. I stuen er det samling hver onsdag kveld for den som ønsker det. Én tirsdag i måneden er det felles lunsj, annenhver uke er det filmvisning, og på høytider eller spesielle dager som 17. mai er det uforpliktende arrangementer og mat som passer til anledningen.

Beboerne kan leie hybler til gjester, de kan låne kjøkken og spisestue til private selskaper, og ellers bruke vaskerom, trimrom og felles hage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.