Nødvarsel på mobil

- Mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal

Onsdag tester myndighetene ut det nye nødvarselet på mobil. Har du ikke oppdatert mobilen, er det ikke sikkert at du merker noe til testen.

TESTER NØDVARSEL PÅ MOBIL: Et nødvarsel inneholder informasjon om hva som skjer, og hva du bør gjøre for å beskytte deg selv. Det er politiet og Sivilforsvaret som avgjør hvilket område som skal varsles og som sender ut selve varselet, ifølge nødvarsel.no. Under onsdagens test er det politiet som sender ut varselet. Foto: DSB
TESTER NØDVARSEL PÅ MOBIL: Et nødvarsel inneholder informasjon om hva som skjer, og hva du bør gjøre for å beskytte deg selv. Det er politiet og Sivilforsvaret som avgjør hvilket område som skal varsles og som sender ut selve varselet, ifølge nødvarsel.no. Under onsdagens test er det politiet som sender ut varselet. Foto: DSB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I februar i år kunne justisminister Emilie Enger Mehl fortelle at befolkningen vil kunne få varsel til mobiltelefonen dersom myndighetene trenger å sende varsel om fare - i tillegg til de allerede eksisterende varslene fra tyfoner og radio.

I morgen, onsdag 14. juni klokka 12 skal Nødvarsel på mobil testes ut mot publikum i stor skala, ifølge DSB.

Slik foregår testen av nødvarselet

Klokka 12 onsdag vil politiet sende ut test av Nødvarsel på mobil og Sivilforsvaret tester tyfonene med signalet «Viktig melding – søk informasjon». Det betyr at mobiltelefoner i hele landet vil vibrere og spille av et høyt lydsignal, samtidig som tyfonene uler, ifølge DSB.

Testen går ut til alle nyere og oppdaterte mobiltelefoner som befinner seg i Norge og som er koblet på 4G/5G. Noen nettbrett og smartklokker kan også vise nødvarsler.

Samtidig påpeker Elisabeth Aarsæther, direktør i DSB, at mange ikke fikk testen da de i Danmark gjennomførte en tilsvarende test nylig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.