Syden 2022

Merker reisefeberen

Nå vil vi reise tilbake til stedene vi har savnet.

FAVORITTREISEMÅL: Nordmenn elsker Hellas. Etter pandemien vil vi tilbake hit. Bildet er fra den greske øya Santorini. Foto: Shutterstock NTB
FAVORITTREISEMÅL: Nordmenn elsker Hellas. Etter pandemien vil vi tilbake hit. Bildet er fra den greske øya Santorini. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er ingen tvil om at folk har reisefeber. Veldig mange bestilte sommerferieturen i påsken, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo til Vi.no.

Øverst på lista troner Hellas som det mest populære reisemålet. Deretter kommer Kroatia, Kypros, Spania og Albania.

- Vi velger fortsatt trygt når vi skal ut og reise. Vi drar ikke på oppdagelsesferd ut i jungelen eller på backpacking. Etter pandemien sitter behovet for trygghet litt i oss. Samtidig vil vi gjøre ting i ferien vår. Kombinasjonsreiser som inkluderer øyhopping i Hellas er også populært, sier Rivera.

Sterk utforskertrang

- Vi ser nok litt Ketsjup-effekten. Vi har ikke fått lov til å reise på to år. Utforskertrangen står nok fortsatt sterkt, sier Veronica Blumenthal, reiselivsforsker ved Høgskolen i Innlandet, til Vi.no.

Blumenthal tror de fleste vil søke til trygge reisemål sør i Europa som Spania, Italia og Hellas - steder vi har savnet å besøke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.