Beredskapslager hjemme

Må du ha DAB-radio i beredskap?

Viktig melding - lytt på radio? Batteridrevet DAB-radio er en av tingene du anbefales i ditt beredskapslager i tilfelle en krise. Men hva om du ikke har en DAB-radio?

RADIO I BEREDSKAP? Du anbefales å ha en batteridrevet DAB-radio som en del av ditt egenberedskapslager. I 2017 gikk de store radiokanalene over fra FM til DAB - men noen lokalradiokanaler kan fremdeles sende på FM-nettet. Mange har fremdeles en FM-radio hjemme - og kanskje også i bilen. Foto: NTB
RADIO I BEREDSKAP? Du anbefales å ha en batteridrevet DAB-radio som en del av ditt egenberedskapslager. I 2017 gikk de store radiokanalene over fra FM til DAB - men noen lokalradiokanaler kan fremdeles sende på FM-nettet. Mange har fremdeles en FM-radio hjemme - og kanskje også i bilen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Du er kanskje, som oss, oppvokst i ei tid da meldingen «Viktig melding - lytt på radio» ble innprentet i befolkningen?

Tuting fra Sivilforsvarets sireneanlegg i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene betyr imidlertid ikke lenger at du må skynde deg og skru på radioen. Sirenevarslingen betyr nå «Søk informasjon».

Likevel er batteridrevet DAB-radio anbefalt befolkningen som en del av et beredskapslager hjemme i tilfelle en hendelse, ulykke, krise eller liknende - sammen med vann, mat og jod.

Men det er ikke sikkert det er tvingende nødvendig å løpe til butikken og kjøpe en DAB-radio nå, dersom du egentlig ikke har bruk for en i det daglige:

Du vil også få informasjon fra andre hold, dersom det skulle bli nødvendig.

Viktig melding - søk informasjon

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er det viktig at du har tilgang på offisiell informasjon om hva som skjer og hva du bør gjøre i tilfelle kriser og ulykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.