Norgesferie 2021

Lysefjorden - langstrakt og vakker

Dramatiske klippeformasjoner, fjordcruise og røde buer– nei, det er ikke Lofoten, men vakre Lysefjorden i Rogaland!

PÅ STUPET: The Bolder gjenspeiler selve arkitekturen, beliggenheten eller de som våger å overnatte her, hengende over fjorden. Foto: Ronny Frimann
PÅ STUPET: The Bolder gjenspeiler selve arkitekturen, beliggenheten eller de som våger å overnatte her, hengende over fjorden. Foto: Ronny Frimann Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spektakulær opplevelse! Som en fugl vakler den rektangulære hytta på kanten av et stup, 600 meter over Lysefjorden, med utsikt mot Lysefjordbrua i den ene retningen og innover fjorden i den andre. Det unike overnattingsalternativet «The Bolder» er et fint sted å få oversikt over Rogalands mest dramatiske og attraktive fjordarm – 42 kilometer lang og 422 dyp.

Kjendistoppen

Fra Bolder er det passende å starte rundturen med et besøk til Rogalands kjendis-topp Preikestolen, som en kjempende Tom Cruise har udødeliggjort for hele verden i filmen Mission Impossible 6 (selv om klippen der skal forestille Kashmir) …

De fleste går den fire kilometer lange turen i kø fra Preikestolen Fjellstue opp til toppen, der de klemmer seg sammen på de 25 x 25 meter store platået 604 meter over fjorden. Men det finnes en bakvei, som starter med kanopadling over Revsvatnet fra Preikestolen BaseCamp, og derfra en stigning opp til kanten av Lysefjorden. Turen ender på et platå over Preikestolen, og om man vil kan man selvfølgelig også ta en tur ut på selve fjellformasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.