Ikke klipp plenen

- Løvetann er festmat

La gressklipperen stå, oppfordrer miljøorganisasjonene. Det er gode grunner for å la løvetann være løvetann på våren og forsommeren.

KLAR MED GRESSKLIPPEREN? Kanskje bør du la gressklipperen stå og løvetanna gro: Mange ugressarter, for eksempel løvetann, er festmat for bier og andre pollinerende insekter. Foto: Kristin Sørdal
KLAR MED GRESSKLIPPEREN? Kanskje bør du la gressklipperen stå og løvetanna gro: Mange ugressarter, for eksempel løvetann, er festmat for bier og andre pollinerende insekter. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Irriterer du deg over løvetann som spretter opp i plen og mellom belegningsstein? Ser du kanskje med ublide øyne på naboens uklipte plen full av løvetann som bare venter på å spre seg og er klar med eddik eller andre ugresstriks?

Kanskje bør du følge naboens eksempel og la løvetanna stå, enn så lenge. Løvetanna er nemlig blant blomstene (eller ugresset om du heller vil) som biene og andre insekter elsker.

Dropp plenklippen i mai

Du har kanskje lest om det: Kampanjen om å droppe plenklippen i mai? Medieoppslagene i Norge nå i vår har kommet etter at britene oppfordret til å la gresset gro og plenklipperen stå i mai. I Storbritannia kalles kampanjen «No Mow May» - som oversatt til norsk blir noe slikt som «mai uten plenklipp». Kampanjen er også mye markedsført i sosiale media under emneknaggen #NoMowMay.

Målet med å la gressklipperen stå og la gresset gro og ellers humla suse er akkurat det: Å la humla suse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.