Mat og dagligvarer

- Legg av deg matsnobberiet

KOMMENTAR: Det er ikke gull alt som glitrer - og det må heller ikke glitre for at det skal være gull.

MERKEVAREFOKUS: - Legg av deg matsnobberiet. Du kan ende opp med å betale mye mer enn du trenger, bare for merkenavnet. Og det er så mange gullprodukter blant billigvarene. Foto: NTB/Shutterstock
MERKEVAREFOKUS: - Legg av deg matsnobberiet. Du kan ende opp med å betale mye mer enn du trenger, bare for merkenavnet. Og det er så mange gullprodukter blant billigvarene. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er snart jul og ifølge prognosene skal vi bruke 27,6 milliarder kroner på mat og drikke inn mot julefeiringen: Vi skal bruke 5120 kroner per person i desember. Men hvordan velger du maten i butikken? Velger du den fineste påleggspakken? Den mest kjente merkevaren? Eller går du for den du alltid har kjøpt - bare fordi du alltid har kjøpt den?

Det kan selvsagt føles trygt å holde seg til det kjente. Da vet du i alle fall hva du får?

Men jeg vil påstå at du går glipp av mange fantastiske opplevelser i matveien dersom du kun velger kjent og trygt.

Forleden hadde jeg en helt magisk opplevelse med en ganske så uskjønn og trist pose med poteter.

Du lurer kanskje på hvor magisk det egentlig kan være, når det bare er snakk om en pose poteter? Men akkurat denne posen viste seg å være en lykkepose.

Mandelpoteter. Asterix. Beate. Amandine. Det mangler ikke på utvalget av poteter i frukt- og grøntavdelingen. Blant merkevareprodusentenes fargerike poser velger jeg den kjedeligste. En litt grå papirpose som lett kan skli ut av synsfeltet i konkurransen om oppmerksomheten i grønnsakdisken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.