Hus og hage

Lagring av hageredskaper på den late måten

Lagring og vedlikehold av hageredskaper, slik gjør du det på aller enkleste måte.

Sandbøtte: Plasseffetiv lagring, i tillegg får hageredskapene en liten skrubb og et beskyttende lag olje. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Sandbøtte: Plasseffetiv lagring, i tillegg får hageredskapene en liten skrubb og et beskyttende lag olje. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Har du kjøpt deg skikkelig redskap til hagearbeidet, kan det være lurt å legge litt innsats i å holde det i orden.

- Lagre alltid redskapene under tak, gjerne i boden, råder Marianne Strøm. Hun er sivilagronom og driver firmaet Lilleskagen AS.

- Skyll dem etter bruk. Før vinteren er det lurt å vaske dem rene og sette inn metallet og treskaftet med olje. Pass også på å ikke lagre redskap med trehåndtak i sola. Da tørker treverket ut, og skaftet kan løsne. Dette kan du fikse ved å legge redskapet med håndtaket under vann et par døgn.

Oppskrifter på snekkerprosjekter:Lag en sammenleggbar hagestolBenk til hage og terrasseEn levegg som tåler været

- Beskjæringssakser og annet skjærende verktøy krever litt mer behandling. Først og fremst skal de kun brukes på treverk, og unngå røtter og annet som er fullt av jord og sand. Selve bladet bør renses for kvae og annet som kan ødelegge skjæreevnen. Her finnes egne rensesprayer, men du kan også bruke renseolje på sprayboks.

- Har saksen blitt sløv, kan den slipes, men da gjelder det å være litt nøye. Sakser skal kun slipes på den ene siden, og eggen har en definert vinkel. Bruk et bryne og slip eggen i den samme vinkelen. Begynn forsiktig og sjekk eggen underveis. Stram gjerne bolten i samme slengen. Er den slakk, hjelper det ikke hvor skarp den er, avslutter gartneren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.