Te og Afternoon Tea på Britannia

Kvinnen bak selve Afternoon-teen til Britannia

Hanne Charlotte Heggberget gikk fra jobben som jurist til å bli teekspert - og produserer teen som serveres på Britannias «Afternoon Tea».

- TE ER SOM VIN: Hanne Charlotte Heggberget er damen bak Gravraak Teateliér, som leverer teen til Britannias Afternoon Tea. Hun produserer teen på Bakklandet i Trondheim - og er selv ute og sanker mange av ingrediensene i teene sine, som røsslyng og geitrams. Hun understreker at te er noe helt annet enn kaffe og har veldig mange flere variasjoner. - Det er ganske vanlig å sammenlikne te med vin, sier Heggberget. Foto: Eidsmo Fotograf
- TE ER SOM VIN: Hanne Charlotte Heggberget er damen bak Gravraak Teateliér, som leverer teen til Britannias Afternoon Tea. Hun produserer teen på Bakklandet i Trondheim - og er selv ute og sanker mange av ingrediensene i teene sine, som røsslyng og geitrams. Hun understreker at te er noe helt annet enn kaffe og har veldig mange flere variasjoner. - Det er ganske vanlig å sammenlikne te med vin, sier Heggberget. Foto: Eidsmo Fotograf Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg gikk direkte bort til Odd Reitan på en fest og sa «vet du at jeg er Norges eneste Master Tea Blender? Dere burde ha teen vår», forteller Heggberget.

Det var starten på samarbeidet som førte til at Heggberget og hennes teselskap Gravraak Teateliér leverer teen som serveres i Speilsalen og på eksklusive Afternoon Tea i Palmehaven på Britannia Hotel.

Vi besøker Heggberget i tebutikken på Bakklandet i Trondheim. Fra et stort vindu kan skuelystne kikke inn på teutvalget. Og på industrikjøkkenet bak butikken pakker og mikser Heggberget de unike teene. Her lages teblandingene som er spesielt utviklet for Britannias Afternoon Tea - samt mange andre som selges fra Gravraaks Teateliér og den tilhørende nettbutikken.

Etter det første møtet med Reitan ble Heggberget invitert til Britannia for å presentere teene sine for Michelin-restauranten Speilsalen.

- Henrik i Speilsalen fattet interesse ut fra kvalitet og smak - og at det er lokalt produsert, forteller Heggberget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.