Innskuddsrenter

Krever høyere rente på nordmenns sparepenger

Torsdag justerte Norges Bank kok en gang opp styringsrenta, som nå er på 3 prosent. Nå forventer Forbrukerrådet at bankene er like raske med å sette opp innskuddsrentene som de er med rentene på lån.

BYTT BANK: Direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, mener bankene skor seg på norske forbrukere i dyrtid. Får du høyere lånerenter, men ikke høyere rente på sparekontoen din, bør du bytte bank. Foto: Forbrukerrådet/Helen Mehammer
BYTT BANK: Direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, mener bankene skor seg på norske forbrukere i dyrtid. Får du høyere lånerenter, men ikke høyere rente på sparekontoen din, bør du bytte bank. Foto: Forbrukerrådet/Helen Mehammer Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Bankene har skodd seg på norske forbrukere i lang tid, sier Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet i en pressemelding.

Med Norges Banks mange rentejusteringer den siste tiden, har det gitt økte boliglånsrenter - og utgifter - til mange nordmenn. Nå som styringsrenta igjen ble justert opp med 0,25 prosentenheter til 3 prosent, spår Forbrukerrådet at bank etter bank i dagene som kommer vil følge etter med varsling av høyere gjeldsrenter.

Forbrukerrådet forventer imidlertid at bankene gjør en tilsvarende heving av innskuddsrenten, understreker de.

- Bankene skor seg på norske forbrukere

I forbindelse med torsdagens rentemøte skriver Norges Bank i en pressemelding at prognosen for styringsrenten er oppjustert fra forrige pengepolitiske rapport og indikerer en styringsrente som øker til rundt 3,5 prosent i sommer.

Dette kan igjen gi høyere lånerenter enda en gang.

Forbrukerrådet mener dette gir økte inntekter for finansnæringen, ikke minst når bankene øker gjeldsrentene uten å sette opp innskuddsrenta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.