Kretas sjarmerende perle

Jakter du den gode, gamle feriefølelsen med skjulte badebukter, familiedrevne tavernaer og avslappende stemning, er Paleochora sør på Kreta et godt valg. Lokale Aris Liatakis viser oss rundt.

KVELDSKOS: Paleochora er en vakker liten ferieby på det sørvestlige Kreta. Dette er gresk lykke! Foto: NTB
KVELDSKOS: Paleochora er en vakker liten ferieby på det sørvestlige Kreta. Dette er gresk lykke! Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Aris Liatakis (48) er født og oppvokst i Paleochora sør på Kreta. Her har han jobbet som hotellmanager i familie-bedriften de siste 15 årene.

– Paleochora er fortsatt et sted i fin balanse etter noen tiår med gryende turisme, og et godt og rimeligere alternativ til mer turisttette steder i nord, påpeker den lokale hotellsjefen.

Som en øy

– Dette er en halvøy, men likevel med følelsen av å være en egen øy. Paleochora er sjarmerende og hyggelig, og passer de fleste. Her er det dessuten flere ukjente perler som grotten ved Anydri-stranden. Et perfekt sted for ferier med sosial distansering, mener Aris.

Variasjonen i attraksjoner kombinert med svært god livskvalitet og en endeløs sommer, gjør dette til et strålende feriealternativ. Paleochora er dessuten historisk, vakkert og med et perfekt klima – med både fotturer, strandliv og kulinariske nytelser omtrent på samme plass.

Aktiv og lat

Hvorfor velge den lille byen sør på Kreta?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.