Stekeovn med selvrens

Kjæledyr drept av pyrolyse

Ovnens selvrenseprogram drepte Evas fire undulater. Nå advarer hun andre.

STEKEOVN MED SELVRENS? Eva Wilhelmsson visste ikke at stekeovnens selvrenseprogram var farlig for kjæledyr. Hennes fire undulater døde en halvtime etter at hun hadde satt i gang pyrolysen. Nå advarer hun andre (bildet av stekeovnen er et illustrasjonsfoto og er ikke den ovnen som er omtalt i artikkelen). Foto: Eva Wilhelmsson&NTB/Shutterstock
STEKEOVN MED SELVRENS? Eva Wilhelmsson visste ikke at stekeovnens selvrenseprogram var farlig for kjæledyr. Hennes fire undulater døde en halvtime etter at hun hadde satt i gang pyrolysen. Nå advarer hun andre (bildet av stekeovnen er et illustrasjonsfoto og er ikke den ovnen som er omtalt i artikkelen). Foto: Eva Wilhelmsson&NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I en artikkel på Vi.no tirsdag 10. januar, forteller vi om sjokkavsløringen av utslipp fra stekeovner:

Stekeovnens pyrolyseprogram, som brenner bort smuss og fett inne i ovnen på ekstremt høye temperaturer, skaper partikler som i sin tur slippes ut i rommet og forurenser innelufta.

Dette er partikler som kan føre til ubehag for utsatte grupper, og man vet fra andre arenaer i samfunnet at langvarig eksponering av disse stoffene kan være helseskadelige.

For Eva Wilhelmsson ble det skjebnesvangert da hun startet i gang pyrolyseprogrammet på ovnen sin:

Utslippene førte til at hennes fire undulater døde. Nå vil hun advare andre.

Slik døde undulatene

Det er Allas.se som forteller historien, som Eva også har delt på sin facebookside.

En torsdag i oktober startet Wilhelmsson ovnens pyrolyseprogram, etter en melding på ovnen at dette måtte gjøres, og dro ut for å handle.

Da hun kom tilbake en halvtime seinere, var tre av undulatene døde. Vivvi, Kaj och Bubis lå i bunnen av buret. Den fjerde undulaten, Kajsa, døde litt etterpå, etter et mislykket gjenopplivingsforsøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.