Elektriske varmetepper

- Kan være brannfeller

DSB advarer mot feil bruk av elektriske varmetepper.

ELEKTRISK VARMETEPPE: Et varmeteppe skal ikke brukes mens du sover, da kan det bli en potensiell brannfelle, ifølge DSB. Foto: NTB
ELEKTRISK VARMETEPPE: Et varmeteppe skal ikke brukes mens du sover, da kan det bli en potensiell brannfelle, ifølge DSB. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Høsten gjør det kjøligere også innendørs, og det kan være fristende å ta med det elektriske varmeteppet i senga for å bli god og varm - men her bør du være forsiktig.

Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) advarer mot at det er viktig at disse produktene brukes riktig og at man derfor leser bruksanvisningen før man tar det i bruk.

- Brukt på feil måte, eller bruk av eldre varmeteppe som er slitne, kan i verste fall være brannfeller, sier DSBs pressevakt til Vi.no.

Ikke sov med varmeteppe

DSB legger til at mange elektriske varmetepper er beregnet på oppvarming av senga, men skal skrus av eller tas vekk før man legger seg.

- Det er veldig viktig å lese og følge bruksanvisningen til det enkelte produkt, understreker pressevakta.

Også Fortum påpeker dette på sine nettsider, og forklarer at teppet må fjernes og frakobles strøm i det du går til sengs. «Bakgrunnen for dette rådet, er at alle bevegelsene vi gjør i søvne etter hvert vil begynne å slite på de elektriske ledningene i teppet, skape friksjon og øke brannfaren», skriver Fortum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.