Orden på kjøkkenet

Kan du dette bæreposetrikset?

Slik får du orden på bæreposer, kildesortering, og alt det andre rotet i kjøkkenskapet.

Pakketriks: Posene kan pakkes til en liten ball på 3 sekunder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Pakketriks: Posene kan pakkes til en liten ball på 3 sekunder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no):

Gå til Vi.no-forsiden

Kildesortering, bæreposer og vaskemidler, det er mye som skal få plass i kjøkkenskapet. Trøsten er at det er ganske enkelt å få slutt på kaoset. Noen smarte tips, enkle innkjøp, og litt fiksing så er problemene løst.

Les mer: Hva med en urtehage i kjøkkenskuffen?

Kildesortering

ÖKO TRIO PLUS 33 Kildesorteringsbholder, 3X9L. kr 949, jernia.no Foto: Produsenten
ÖKO TRIO PLUS 33 Kildesorteringsbholder, 3X9L. kr 949, jernia.no Foto: Produsenten Vis mer
Uttrekksvogn: Plass til 3 beholdere i forskjellige størrelser. kr 543,75, witre.no Foto: Produsenten
Uttrekksvogn: Plass til 3 beholdere i forskjellige størrelser. kr 543,75, witre.no Foto: Produsenten Vis mer
Beholder til bæreposer: Veggmontert beholderen i børstet stål.
kr 259, coolliving.no Foto: Produsenten
Beholder til bæreposer: Veggmontert beholderen i børstet stål. kr 259, coolliving.no Foto: Produsenten Vis mer

Har du et eldre kjøkken er det ikke bygget med de smarte løsningene du finner på moderne innredninger. Det betyr at du må gjøre tilpasninger. Det smarteste er kanskje å flytte hele sorteringen ut av skapet, og plassere det fritt på gulvet. Her finnes det beholdere som er fine å se på, og som gjør sorteringen svært enkel. Kan du leve med å ha dette på gulvet, har du plutselig fått et hav av plass i benkeskapet.

Les mer: Elektriske knivslipere er noe fanden har skapt

En ikke fullt så drastisk løsning er å flytte kun en av beholderne ut. Gjerne den som fylles opp fortest, restavfall eksempelvis. Da kan du spandere på deg en lekker designbøtte som samtidig vil pynte opp kjøkkenet.

Insisterer du på å ha alt i skapet kan beholderne gjøres langt mer tilgjengelige med dette enkle tiltaket: Kjøp det som kalles en uttrekksvogn. Det er et stativ med en skuff som kan trekkes ut. Her finnes det mange varianter som kan ettermonteres i de fleste kjøkkenskap. Da er det bare å plassere beholderne på rekke og rad, gjerne den du bruker mest ytterst.

Les mer: Derfor er det smart å bore et hull i nøkkelen

Posetrikset

Bæreposene har en unik evne til å skape uorden i kjøkkenskapet. Du kan kjøpe deg ut av dette problemet også, her finnes det beholdere til bæreposer som kan skrus opp på skapveggen.

En annen og enkel metode er å surre posen sammen og putte den i en egen beholder. Med litt trening omdanner du bæreposen til en liten ball på tre sekunder.

1. Ta tak i bunnen og håndtaket. 2. Surr den enden med håndtaket rundt hånden. 3. Trekk håndtaket rundt ballen. 4. Den lille ballen ta minimalt med plass, og kan puttes i en egen beholder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
1. Ta tak i bunnen og håndtaket. 2. Surr den enden med håndtaket rundt hånden. 3. Trekk håndtaket rundt ballen. 4. Den lille ballen ta minimalt med plass, og kan puttes i en egen beholder. Foto: Øivind Lie-Jacobsen Vis mer

Les mer: Slik henger du opp bilder

Vaskemidler og småting

Uttrekkskurv: Plass til vaskemidler og småting. kr 539, elkjop.no Foto Produsenten
Uttrekkskurv: Plass til vaskemidler og småting. kr 539, elkjop.no Foto Produsenten Vis mer

Som med kildesorteringen, er det å få ting på skinner tipset når det skal bli orden ellers i skapet. Det betyr at skuffer og kurver kan trekkes ut slik at det som er i dem blir lett tilgjengelig. Mindre irritasjon og bedre utnyttelse av plassen. Her finnes det uttrekksvogner med skuffer som kan gjøre jobben. Er det liten plass kan en uttrekkskurv som monteres på siden av skapet være tingen.

Likte du artikkelen? Vi inviterer våre beste lesere til å følge Vi.no på Facebook og motta vårt nyhetsbrev én gang per uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.