Så mye vann trenger hagen din:

Kan du bøttetrikset?

Det som virker lett, er ofte det mange av oss gjør feil.

Det finnes langt mer du kan gjøre enn å bare finne fram hageslangen. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Ingen vil være gnien, men det er nettopp det de aller fleste av oss er når det kommer til ressursen vi som regel har nok av her i landet - og det helt gratis: Vann.

Velg riktig redskap til lukingen, så kan det til og med bli gøy. Video: Endre Vellene Vis mer

Ifølge hagebloggen Moseplassens egen Anne Holter-Hovind, som du ser i videoen over, finnes det mange nyttige redskap som kan hjelpe deg å vanne riktig.

Det beste? En bøtte. Og den skal ikke brukes til å bære vann.

Sørg for rotbløyte

I stedet skal den settes under den gode, gamle hagesprederen, og hjelpe deg å passe på at du ikke slår av vannet for tidlig. Den mest effektive vanningen får du ved å gi plantene dine en skikkelig rotbløyte. Er jorda skikkelig tørr, skal det nemlig litt til før vannet trekker ned i jorda og fram til røttene, som er plantenes sugerør.

Ikke alt passer overalt. Video: Endre Vellene Vis mer

Trikset er å sette fram ei lita bøtte der vannsprederen treffer. Når vannet i bøtta når tre centimeter, har du oppnådd perfekt vanning.

Har du ikke anledning til å passe på vannsprederen og flytte den rundt i bedet eller på plenen, kan svetteslange være et godt alternativ. Den legges på kryss og tvers i hele bedet du vil ha vannet, og sørger for jevn vanning gjennom små «svettehull».

Har du andre vannetriks? Del dem gjerne i kommentarfeltet!

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer