Så mye vann trenger hagen din:

Kan du bøttetrikset?

Det som virker lett, er ofte det mange av oss gjør feil.

Det finnes langt mer du kan gjøre enn å bare finne fram hageslangen. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Ingen vil være gnien, men det er nettopp det de aller fleste av oss er når det kommer til ressursen vi som regel har nok av her i landet - og det helt gratis: Vann.

Ifølge hagebloggen Moseplassens egen Anne Holter-Hovind, som du ser i videoen over, finnes det mange nyttige redskap som kan hjelpe deg å vanne riktig.

Det beste? En bøtte. Og den skal ikke brukes til å bære vann.

Sørg for rotbløyte

I stedet skal den settes under den gode, gamle hagesprederen, og hjelpe deg å passe på at du ikke slår av vannet for tidlig. Den mest effektive vanningen får du ved å gi plantene dine en skikkelig rotbløyte. Er jorda skikkelig tørr, skal det nemlig litt til før vannet trekker ned i jorda og fram til røttene, som er plantenes sugerør.

Trikset er å sette fram ei lita bøtte der vannsprederen treffer. Når vannet i bøtta når tre centimeter, har du oppnådd perfekt vanning.

Har du ikke anledning til å passe på vannsprederen og flytte den rundt i bedet eller på plenen, kan svetteslange være et godt alternativ. Den legges på kryss og tvers i hele bedet du vil ha vannet, og sørger for jevn vanning gjennom små «svettehull».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.