Billigere rettshjelp

Jurist til under halve prisen

Det kan lønne seg å få hjelp av en jurist. Men med mindre du har tenkt å dra noen for retten, kan det hende du kan nøye deg med billigere bistand enn advokat. Noen kan til og med ha krav på gratis juridisk bistand.

BILLIGERE ALTERNATIVER: Du trenger ikke alltid å oppsøke advokat for å få rettshjelp. Det finnes andre alternativer som er billigere. Foto: Shutterstock NTB Scanpix
BILLIGERE ALTERNATIVER: Du trenger ikke alltid å oppsøke advokat for å få rettshjelp. Det finnes andre alternativer som er billigere. Foto: Shutterstock NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Folk trenger hjelp til mye, men tar seg ikke råd til advokat av redsel for å bli ruinert. Advokatene har kunstig høyt prisnivå, mener Nina Dybedahl, jurist og gründer av Webjuristene, til Vi.no.

Dybedahl jobber som rettshjelper, en juridisk rådgiver med eget firma. I likhet med advokater har også rettshjelpere bevilling fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. Rettshjelpere har samme jusutdannelse som advokater og kan bistå i de samme sakene, men må ha tillatelse fra domstolen for å møte i retten.

Flest kunder over 50

– Forskjellen på oss er at advokatene har hatt praksis i et advokatfirma og jobbet som advokatfullmektig for å få advokatbevilling. Fordelen med å bruke rettshjelper er at vi generelt ligger lavere i pris. Vi har en timespris på totalt 875 kroner. Vår gjennomsnittsfaktura er på 3.000 kroner, sier Dybedahl.

Vi.no har tidligere skrevet at en time med advokat koster mellom 1500 og 2000 kroner pluss merverdiavgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.