Snekring og verktøy

Joda, disse maskinene gjør deg til en bedre hobbysnekker

Har du eget verksted, er dette maskinene for deg som vil ta snekringen et skritt videre.

MINI-HØVLERI: Med en tykkelseshøvel får du et lite høvleri inn på verkstedet. Foto: Produsenten
MINI-HØVLERI: Med en tykkelseshøvel får du et lite høvleri inn på verkstedet. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Kapp- og gjærsag, sirkelsag, drill og stikksag. Dette er en del av standardutrustningen på mange hobbyverksteder.

Og det er suverene verktøy som holder til mange oppgaver, men skal du ta snekringen et skritt videre, kan det hende du bør rydde plass til noen nye maskiner på verkstedet.

Da kan du eksperimentere med ulike treslag, og lage bord i nøyaktig den dimensjonen du trenger. Er du ute etter møbelsnekkerfinish på det du lager, er det også innen rekkevidde.

Håndoverfres

– En håndoverfres, gjerne med et bra fresebord, er selve hjertet i et skikkelig hobbyverksted, forklarer Trond Gustavsen hos Gustavsen AS.

Perfekte avrundinger, profilerte lister og skapdører i heltre: En overfres er egentlig alt du trenger for å få «møbelsnekkerfinish» på det du snekrer.

Maskinen består av en kraftig motor og et fresestål som roterer i høy hastighet. Fresestålet byttes ut etter hvilken profil du vil ha. Det finnes et utall varianter til ulike oppgaver.

Skal du bare gjøre kantfresing, kreves ikke en stor maskin. Skal den brukes til varierte oppgaver er en maskin på mellom 700 og 1200 watt et bra valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.