Nye biler gjør mer av kjørejobben for deg:

- Jo eldre du er, desto nyere bil bør du ha

Dagens selvkjøringssystemer er så smarte at bilen hjelper oss når synet svekkes og reaksjonstiden øker, mener eksperter.

Ifølge bilekspertene er det ikke verre å venne seg til de nye automatiserte systemene, enn det var å venne seg til ABS-bremsen i sin tid. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Ifølge bilekspertene er det ikke verre å venne seg til de nye automatiserte systemene, enn det var å venne seg til ABS-bremsen i sin tid. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen ble første gang publisert i august 2020.

Tenk deg en bil som styrer seg selv. Som følger veiens svingninger, holder seg innenfor kjørefeltet, som stopper på rødt lys og svinger unna hindringer i veien. Tenk deg en bil som krever mindre av føreren i form av syn og oppmerksomhet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer