Nye biler gjør mer av kjørejobben for deg:

- Jo eldre du er, desto nyere bil bør du ha

Dagens selvkjøringssystemer er så smarte at bilen hjelper oss når synet svekkes og reaksjonstiden øker, mener eksperter.

Ifølge bilekspertene er det ikke verre å venne seg til de nye automatiserte systemene, enn det var å venne seg til ABS-bremsen i sin tid. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Ifølge bilekspertene er det ikke verre å venne seg til de nye automatiserte systemene, enn det var å venne seg til ABS-bremsen i sin tid. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen ble første gang publisert i august 2020.

Tenk deg en bil som styrer seg selv. Som følger veiens svingninger, holder seg innenfor kjørefeltet, som stopper på rødt lys og svinger unna hindringer i veien. Tenk deg en bil som krever mindre av føreren i form av syn og oppmerksomhet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.