Monstera og planter

- Ja, prisen stemmer

Interessen for spesielle grønne planter er stor, ifølge plantebransjen. Nå kan du få grønne planter opp i 10000-kronersklassen i vanlige, norske planteutsalg.

SPESIELL OG DYR MONSTERA: Jo mer spesielle og sjeldne de grønne plantene er - jo bedre - og jo dyrere! Monstera «Thai Constellation», som du kan se på bildet, er et eksempel på denne grønnplante-trenden. Prisen? Opptil 10 000 kroner. Planten er en genetisk mutasjon av Monstera deliciosa, fremstilt ved et thailandsk laboratorium. Foto: NTB/Shutterstock
SPESIELL OG DYR MONSTERA: Jo mer spesielle og sjeldne de grønne plantene er - jo bedre - og jo dyrere! Monstera «Thai Constellation», som du kan se på bildet, er et eksempel på denne grønnplante-trenden. Prisen? Opptil 10 000 kroner. Planten er en genetisk mutasjon av Monstera deliciosa, fremstilt ved et thailandsk laboratorium. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi må innrømme at vi ble stående og telle nullene på prislappen da vi tilfeldigvis var innom en Mester Grønn-butikk på Østlandet nylig. En, to, tre, fire, jo da, det så da vitterlig ut til å være hele fire nuller i prisen – altså 10 000 kroner. Men da må det vel være en feil, tenkte vi i vårt stille sinn. Men den gang ei:

- Er prisen korrekt, koster det 10 000 kroner for planten?

- Ja, det stemmer, kan innkjøpsdirektør i Mester Grønn, Anne Katrine Gangstad, bekrefte.

Hun forklarer prisen slik:

- Det er veldig få planter tilgjengelig, og etterspørselen er høy i hele verden etter spesielle planter. Det tar mange år å dyrke fram en plante av denne størrelsen, og det krever også veldig spesiell kompetanse hos gartneren å få til disse spesielle sortene.

Du tenker kanskje at du i alle fall har sett en liknende plante tidligere? For ja, det er en Monstera – som er en ganske så populær plante i mer ordinær utførelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.